Proizvodjac auto delova ,,Marelli,,

admin 14 februara, 2024

Proizvodjac auto delova ,,Marelli,,

Kompanija Marelli je jedna od najvećih globalnih proizvođača u auto industriji i nudi širok spektar komponenti, uključujući sisteme za osvetljenje, elektroničke sisteme, sisteme vesanja, izduvne sisteme, termalne sisteme, kontrole motora i mjenjače, kao i razne vrste senzora i elektronike.

Marelli je nastao kao Magneti Marelli, koji je bio osnovan 1919. godine u Italiji kao rezultat partnerstva između Fiata i Ercole Marellija. Međutim, u 2019. godini, Magneti Marelli se spojio s Calsonic Kansei nakon što je FCA (Fiat Chrysler Automobiles) prodao svoj udio u kompaniji. Nakon spajanja, kompanija je preimenovana u Marelli.

Kompanija Marelli prisutna je u oko 170 lokacija u 20 zemalja širom sveta i nudi inovativna rešenja i tehnologije koje prate trendove kao što su autonomna vozila, elektrifikacija i povezivanje automobila.

Zbog brzog razvoja tehnologija u autoindustriji, kompanija Marelli je takođe angažovana u razvojnim i inovacijskim projektima uključujući elektrifikaciju pogona i razvoj sistema za autonomnu vožnju.

S obzirom na to da je Marelli globalna korporacija, oni su često uključeni u razne međunarodne partnerske projekte, sarađujući sa drugim proizvođačima automobila i tehnološkim firmama kako bi unapredili svoje proizvode i tehnologije.

Sta Marelli zapravo proizvodi?

Marelli proizvodi širok spektar komponenti i sistema za automobilsku industriju. Neki od glavnih proizvoda koje kompanija nudi uključuju:

  1. Automobili i svetlosna tehnologija: Uključujući prednje i zadnje svetlosne sisteme, kao što su farovi, zadnja svetla, i osvetljenje enterijera vozila.
  2. Elektronski sistemi: Upravljačke jedinice motora, instrument table, multimedijalni sistemi, i telematika.
  3. Sistemi vesanja: Uključujući amortizere, moduli vesanja, i komponente upravljačkog sistema.
  4. Izduvni sistemi: Kompletne izduvne sisteme koji podržavaju smanjenje emisija i poboljšanje performansi vozila.
  5. Termalni sistemi: Hlađenje motora i sistemi za upravljanje klimom unutar vozila.
  6. Motori i pogonski sistemi: Komponente za motore poput sistema za ubrizgavanje goriva, turbopunjači, i sisteme za kontrolu emisije.
  7. Automobilska senzorika i elektronika: Različiti senzori i elektronske komponente koje podržavaju automobilske funkcije, uključujući vožnju, sigurnost i komfort.
  8. Elektrifikacija vozila: Komponente za hibridna i električna vozila, kao što su invertori, električni motori, i baterijski sistemi.

Marelli takođe radi na razvoju tehnologije za autonomnu vožnju i uključen je u proizvodnju naprednih vozačkih asistencija (ADAS).

S obzirom da se Marelli fokusira na inovacije, oni nastoje razvijati proizvode koji će zadovoljiti zahteve modernih i budućih automobila. To uključuje razvoj lakih materijala, smanjenje potrošnje energije, povećanje efikasnosti vozila, i doprinos ekološkoj održivosti.

Ključne reči :